JADŁOSPIS

Poniedziałek 07.10Wtorek 08.10Środa 09.10Czwartek 10.10Piątek 11.10
Śniadanie
8:30
Herbata rumiankowa.
Chleb pszenno-żytni z masłem
i szynką tyrolską (1,7).
Chleb pszenno-żytni
z dżemem truskawkowym (1,7).
Sałata, pomidor z cebulką.

Herbata malinowa.
Zupa mleczna z płatkami
owsianymi (1,7).
Bułka graham z masłem
i serkiem śmietankowym
(1,7).
Chleb pszenno-razowe
z masłem i pasztetem
drobiowym z pomidorami
(1,7).
Sałata, ogórek kiszony.
Herbata miętowa. Mleko
z miodem (7).
Chleb pszenno-żytni
z masłem i serem żółtym (1,7).
Chleb pszenno-żytni
z masłem i kiełbasą żywiecką
(1,7).
Ogórek świeży, sałata.
Herbata wiśniowa.
Jajecznica na maśle (3,7).
Chleb pszenno-żytni
z masłem i szynką gotowaną
(1,7).
Chleb pszenno-żytni
z masłem (1,7).
Rzodkiew, pomidor.
Herbata rumiankowa.
Kawa z mlekiem (1,7).
Chleb pszenno-żytni
z masłem i pastą
z ciecierzycy(1,7).
Chleb pszenno-żytni
z masłem i serem żółtym
(1,7).
Pomidor, rzodkiewki.
Obiad
12:30
Rosół z makaronem (1,7,9).
Potrawka z kurczaka
z ananasem, rodzynkami i sosem
śmietanowym (1,7).
Ryż.
Woda niegazowana.
Zupa krem z dyni
z grzankami (1,7,9).
Racuchy z jabłkiem polane
sosem jogurtowym (1,3,7).
Woda niegazowana.
Zupa koperkowa z kaszą
bulgur (1,7,9).
Fasolka po bretońsku
z kiełbasą (1,3,7).
Ziemniaki.
Ogórek kiszony.
Woda niegazowana.
Zupa pieczarkowa
z ziemniakami (1,7,9).
Makaron świderki z mięsem
mielonym i sosem
pomidorowym (1,7,9).
Surówka z pora, rodzynek
i majonezu (7).
Woda niegazowana
Zupa jarzynowa z fasolka
szparagową i z ryżem
(1,7,9).
Ryba miruna w panierce
z pieca (1,3,7).
Purée ziemniaczane (7).
Surówka z kiszonej kapusty.
Woda niegazowana
Podwieczorek
14:30
Sezamki, jabłko (11).
Herbata malinowa.
Jabłko, wafle ryżowe.
Herbata owocowa.
Galaretka mix owocowa (1).
Herbata z czarna z cytryną.
Mus owocowy wyciskany,
słomka ptysiowa (1).
Herbata zielona.
Sałatka owocowa (7).
Herbata koperkowa.
1 – Gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, a także produkty pochodne.

2 – Skorupiaki i produkty pochodne.

3 – Jaja i produkty pochodne.

4 – Ryby i produkty pochodne.

5 – Orzeszki ziemne i produkty pochodne.

6 – Soja i produkty pochodne.

7 – Mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą).

8 – Orzechy włoskie, nerkowce, lasowe, brazylijskie, pistacjowe , migdały a także pochodne.

9 – Seler i produkty pochodne.

10 – Gorczyca i produkty pochodne.

11- Sezam i produkty pochodne.